جوان آنلاین: تابستان امسال روزهای داغی را رقم زده است و در تمام ایران، با کاهش ساعات کاری از مردم خواسته میشود کمتر در اماکن عمومی تردد کنند. با این شرایط گروههای جهادی گویی هیچ چیز جلودارشان نیست و حتی گرمای آفتاب هم نمیتواند مانعی در مسیر حرکتشان باشد. با اینکه خراسانجنوبی از جمله استانهای گرم و خشک ایران به شمار میآید، اما گروههایی از استانهای مختلف از جمله تهران و خراسانرضوی، تصمیم گرفتهاند اردوهایشان را در این منطقه برپا کنند تا نیازهای ساکنان روستاهای محروم و کمبرخوردار را مرتفع سازند.
تابستان فصل استراحت، مسافرت و تفریح است. با توجه به گرمای طاقتفرسایی که امسال بر اکثر مناطق ایران حاکم شده است، شهروندان ترجیح میدهند اگر کار مهم و ضروری ندارند، کمتر به بیرون از خانه بروند، ولی در این میان هستند افرادی که از خود میگذرند و برای کمک به همنوع از هیچ اقدام و حرکتی کوتاهی نمیکنند.
فعالیتهای عمرانی گروهی از جهادگران در یکی از شهرستانهای کویری استان خراسانجنوبی از جمله همین کارهاست.
متولد دهه۸۰ هستند. جوانان پایتختنشینی که دل به دریا زده و در این هوای گرم به جای تفریح و مسافرت یا حتی استراحت و لذت بردن از اوقات فراغتشان، به خراسانجنوبی سفر کردهاند؛ سفر که نه بهتر است بگوییم هجرت کردهاند؛ هجرت برای حماسهآفرینی و فعالیتهای جهادی.
سخن از دانشجویان دانشگاه شهید رجایی تهران است که ترجیح دادهاند در هفتههای اخیر و روزهای داغ تابستان، در کنار مردم سختیکشیده خراسانجنوبی و شهرستان خوسف باشند و با عشق به اهالی این منطقه خدماترسانی کنند.
اگر از نوجوانان و جوانان و خواستههای آنان حرف بزنیم باید تابستانشان را با برنامههایی در مناطق خوش آب و هوا تعریف کنیم. معمولاً افرادی که در این سن قرار دارند، به خاطر شور و حالشان ترجیح میدهند تجربههای ویژهای از دنیای خود داشته باشند، اما تجربههایی که سختی و مشقت نداشته باشد و هر چه هست، لذت و آرامش باشد، ولی نوجوانان و جوانان این گروه سرشار از روحیه جهادی و خدمت هستند؛ کسانی که به شرق کشور سفر کردهاند تا با خدمات جهادی خود ذرهای از مشکلات این استان بکاهند و مرهمی بر دردهای مردم دیار آفتاب باشند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید رجایی با بیان اینکه گروه جهادی محبانالمهدی ۹روز میهمان اهالی خونگرم شهرستان خوسف بود، میگوید: جهادگران این گروه با برنامهریزی، شناخت و آگاهی از نیازهای منطقه وارد شهرستان شدند و در این مدت خدمات عمرانی، فرهنگی و آموزشی خوبی ارائه کردند.
امیرحسین جعفری ادامه میدهد: یکی از پروژههای عمرانی در روستای کاریزنو در زمینه آبرسانی بود، در روستای گل، دیوار چینی مدرسه و در روستای چهکند هم رنگآمیزی مدرسه انجام شد.
به گفته این جهادگر فعال، در منطقه خوسف هم خدمات آموزشی برای مقطع متوسطه اول و دوم ارائه شد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید رجایی به برگزاری اردو برای دانشآموزان و ارائه آموزشهای مرتبط با آتشنشانی و هلال احمر اشاره میکند و میگوید: اقدامات فرهنگی انجامشده از سوی گروه جهادی نیز مربوط به شهر ماژان بود. در این اردو سعی شد کارهایی انجام شود که هم تأثیرگذار باشد و هم تداوم داشته باشد. هدف گروه، بالا بردن سطح دانش و اطلاعات ساکنان منطقه در عرصههای مختلف بود.
وی به برپایی موکب، هیئتهای عزاداری و تشکیل گروههای سرود اشاره میکند و با تأکید بر اینکه برنامههای فرهنگی نسبت به ردههای سنی تعریف شده بودند، ادامه میدهد: گروه جهادی مستقر در شهرستان خوسف گروه جهادی محبانالمهدی ذیل بسیج دانشجویی دانشگاه شهید رجایی بود که پرونده بسیار خوبی در خدماترسانیهای قبلی از خود بر جای گذاشته است. این گروه جهادی فعالیت رسمی خودش را بعد از کرونا آغاز و تاکنون طی سه سال اردوهای جهادی متفاوتی در شهرستان خوسف برگزار کرده است. جهادگران معتقدند نباید برای خدماترسانی جاهای خود را عوض کنیم بلکه باید یک نقطه را مدنظر داشته باشیم تا بتوانیم هر بار بخشی از کمبودها را رفع و مشکلی را حل کنیم. به این صورت در طول زمان یک منطقه کمبرخوردار میتواند توانمند شود.
در همین رابطه مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی میگوید: این استان هر ساله در ایام تابستان میزبان گروههای جهادی میهمان به ویژه گروههای دانشجویی از تهران است.
مهدی هنری ادامه میدهد: جهاد و خدماترسانی به مردم محدود به زمان و مکان نیست، اما بهترین زمان برای گروههای جهادی دانشجویی تابستان است.
به گفته این مسئول، در تابستان امسال برنامهریزی شده تا ۶ هزارو ۲۰۰ جهادگر در قالب ۷۲۰گروه جهادی در مناطق مختلف خراسانجنوبی خدمات جهادی ارائه دهند که بخشی از آن صورت گرفته و بخشی هم در حال انجام است.
حضور جهادگران طلبه در اردوها
حدود یک ماه پیش بود که ۱۰۰نفر از جهادگران استان خراسانرضوی به سمت خراسانجنوبی حرکت کردند و در شهرستان سربیشه بخش درح اردو زدند تا کمکرسان هموطنان خود در این منطقه باشند.
فعالیت این گروه جهادی با توجه به همزمانی با ماه محرم، اقدامات فرهنگی، هنری، خدماترسانی عمومی، عمرانی و آموزشی بود.
به گفته مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی ۵۰نفر از جهادگران طلبه بودند که بیشتر در زمینههای تبلیغی و فرهنگی فعالیت داشتند.
هنری با بیان اینکه سایر اعضای گروه جهادی در قالب دانشجویی و دانشآموزی بودند، ادامه میدهد: در حوزه عمرانی فعالیتهایی از جمله تکمیل حسینیه و مسجد، ساخت استخر ذخیره آب و سایر نیازمندیهایی که در این منطقه وجود داشت، در برنامه قرار گرفت و نتایج و خروجیها هم بسیار جالب بود.
وی با بیان اینکه فعالیتهای تبلیغی در ۲۰روستا انجام شد، تصریح میکند: فعالیتهای تبلیغی تا روز عاشورا در این منطقه ادامه داشت، اما برخی کارهای فرهنگی همچنان ادامه یافت و حتی برای اربعین هم ویژهبرنامههایی تعریف شد.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی به فعالیت جهادگران طی تابستان امسال در قالب پویش خادم ایران هم گریزی میزند و میگوید: تا پایان شهریورماه فعالیت گروههای جهادی ادامه خواهد داشت. گروههای جهادی زیادی به خراسانجنوبی آمده و در روستاهای مختلف آن اردو زدهاند، اما نکته حائز اهمیت ادامهداربودن فعالیت جهادگران و برنامهریزی مستمر آنها برای رفع محرومیت از یک منطقه است.
به گفته این مسئول، هر زمان که وارد خراسانجنوبی شوید، حداقل چند گروه جهادی در مناطق کمبرخوردار آن مشغول خدماترسانی هستند، اکنون هم شاهد حضور حدود ۱۰ گروه جهادی میهمان در استان هستیم. بخش اعظمی از گروههای جهادی بومی در قالب قرارگاههای جهادی خدماترسانی خواهند داشت.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی میگوید: بخشی از فعالیت جهادگران در قالب طرح شهید عجمیان است که شامل زیباسازی مدارس، تکمیل سرویس بهداشتی و فعالیتهایی است که در مدارس انجام شده و انشاءالله گروههای تخصصی در این زمینه با این طرح با همکاری آموزشوپرورش و نوسازی مدارس همکاری خواهند کرد.